Susisiekite su mumis: +370 656 87722
Norų sąrašas tuščias

Kaip tai veikia?

  • Raskite mūsų svetainėje labiausiai jums ir jūsų artimiesiems tinkančius produktus
  • Pridėkite produktą prie "Norų sąrašo"
  • Kai išsirinksite viską ko jums reikia, eikite į partnerių el. parduotuvę, kur galėsite pasirinkti kiekius ir užbaigti užsakymą

Jūsų norų krepšelis tuščias. Peržiūrėkite mūsų produktus ir išsirinkite geriausiai jūsų poreikius atitinkantį.

Ankštiniai – puikus ir maistingas garnyras

Ankštiniai – puikus ir maistingas garnyras

Mityboje ankštiniai tebėra klaidingai ignoruojami. Ankštiniai augalai – aukščiausios kokybės augalinių baltymų šaltinis, juose gausu skaidulų ir nedaug riebalų. Jų sudėtyje taip pat yra tokių mineralų kaip kalcis, fosforas, kalis, bei vitaminų, ypač B grupės vitaminų. Ankštinių produktų salotos taps puikiu garnyru prie nedidelės mėsos ar žuvies porcijos, jas taip pat galima valgyti kaip atskirą sotų patiekalą pietums.
 

1) Marokietiškos lęšių salotos

Uncooked-green-lentil_shutterstock_678361522.jpg1/2 puodelio sausų smulkių žaliųjų lęšių
1 1/2 puodelio vandens
1/2 skardinės (apie 425 g) nusunktų konservuotų avinžirnių
2 pjaustyti pomidorai
4 pjaustyti svogūnų laiškai
2 smulkintos aitriosios žalios paprikos
1 pjaustyta žalia saldžioji paprika
1/2 pjaustytos geltonos saldžiosios paprikos
1 pjaustyta raudona saldžioji paprika
1 žaliosios citrinos sultys
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1/4 puodelio pjaustytos šviežios kalendros
druskos
 

Sudėkite lęšius į puodą su vandeniu. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite ant nedidelės ugnies. Virkite 30 minučių arba kol suminkštės.
Į salotų dubenį sudėkite lęšius, avinžirnius, pomidorus, svogūnų laiškus, aitriąją ir saldžiąją paprikas, supilkite žaliųjų citrinų sultis, alyvuogių aliejų, suberkite kalendrą ir druską. Gerai išmaišykite. Prieš patiekdami 20 minučių palaikykite šaldytuve.

 

2) Baltųjų pupelių ir artišokų salotos


Closeup-white-beans-Navy-beans_shutterstock_401356291.jpg

3 puodeliai konservuotų didelių baltųjų pupelių
(Jas galite pasiruošti ir patys. Per naktį jas mirkykite vandenyje (10–12 val.) ir pavirkite 60 min. nesūdytame vandenyje.)
1/2 skardinės (400 g) nusunktų ir į keturias dalis supjaustytų artišokų
2/3 puodelio kubeliais pjaustytos žalios saldžiosios paprikos
1/3 puodelio pjaustytų juodųjų alyvuogių
1/4 puodelio pjaustyto raudonojo svogūno
1/4 puodelio smulkintų šviežių petražolių
~ 7 g smulkintų šviežių mėtų lapelių
3/4 arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus
1/4 puodelio raudono vyno acto
druskos, pipirų
 
Į didelį dubenį sudėkite pupeles, artišokus, saldžiąją paprika, alyvuoges, svogūną, petražoles, mėtas ir baziliką.
Ąsotėlyje arba nedideliame dubenėlyje sumaišykite aliejų su actu, gerai išplakite arba kruopščiai išmaišykite. Užpilkite aliejaus ir acto mišinį ant salotų ir pamaišykite.
Uždenkite dubenį ir padėkite jį į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai retsykiais pamaišydami, kad visi skoniai susimaišytų.
 

3) Pupuolių salotos

Black-eye-beans_shutterstock_291207809.jpg1 1/2 puodelio džiovintų, per naktį išmirkytų pupuolių
1/3 puodelio pjaustyto saliero su lapais
1 1/2 puodelio tarkuotų morkų
3/4 puodelio smulkintų šviežių petražolių
1/2 puodelio pjaustyto baltojo svogūno
1/8 puodelio smulkintos šviežios mėtos
Padažui:
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
2 apelsinų sulčių
1/2 citrinos sulčių
1 smulkinta česnako skiltelė
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/8 arbatinio šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus
 
Pupuoles suberkite į prikaistuvį, įpilkite vandens tiek, kad jas apsemtų per 2,5 cm. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite, kol suminkštės, bet nepervirkite (apie 35 min.). Leiskite atvėsti.
Kai pupuolės atvės, suberkite jas į didelį dubenį. Sudėkite salierą, morkas, petražoles, baltąjį svogūną ir mėtas; gerai išmaišykite.
Į plaktuvą supilkite alyvuogių aliejų, apelsinų, citrinos sultis, suberkite česnaką, kalendrą, druską, pipirus ir rudąjį cukrų ir plakite apie 6 sekundes. Perpilkite į nedidelį prikaistuvį ir ant mažos ugnies lėtai pavirkite apie 5 minutes. Nukaiskite prikaistuvį ir leiskite atvėsti. Padažą užpilkite ant pupuolių salotų. Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.


 

4) Lengvai pagaminamos šiltos avinžirnių salotos

A-wooden-spoon-of-dried-chickpeas-on-a-chickpea-bag_shutterstock_449291566.jpg


2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1/2 puodelio kubeliais pjaustyto raudonojo svogūno
2 skardinės (400 g) nusunktų avinžirnių
1/2 arbatinio šaukštelio smulkinto česnako
1 arbatinis šaukštelis raudonųjų paprikų dribsnių
1 arbatinis šaukštelis šviežiai spaustų citrinos sulčių
druskos, grūstų juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis smulkintų šviežių petražolių
1 arbatinis šaukštelis smulkintų šviežių mėtų
 
Ant vidutinės ugnies pakaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje. Karštame aliejuje pamaišydami pakepinkite svogūnus, kol suminkštės (apie 5–10 min.). Sudėkite avinžirnius ir česnaką, kepinkite pamaišydami, kol gerai sušils (apie 5 min.). Į šį mišinį suberkite raudonosios paprikos dribsnius, citrinų sultis, druską, pipirus. Kepkite pamaišydami dar 3 minutes. Į salotas įmaišykite petražoles ir mėtas.
 

 

Atgal į visus straipsnius

Populiariausi straipsniai